ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sechestru de aproape 700 de milioane de dolari pe rafinăria Petromidia și benzinăriile grupului Rompetrol. E decizia procurorilor DIICOT care au deschis un nou dosar penal ce vizează modul în care s-a făcut privatizarea rafinăriei.

Este vorba despre un dosar disjuns din dosarul în care mai multe persoane au fost condamnate definitiv și în care a fost judecat și omul de afaceri Dinu Patriciu. În cazul acestuia, procesul penal s-a încheiat în urma decesului.

Ancheta datează de la începutul anului 2006, iar, acum, măsura sechestrului de aproape 700 de milioane de dolari a fost luată pentru a se recupera prejudiciul, deoarece în varianta inițială a dosarului nu s-a reușit acest lucru.  

 Acțiunile Rompetrol (RRC) au fost suspendate de la tranzacționare începând cu ora 9:42, după ce procurorii DIICOT au pus sechestre de 3 mld. lei pe acțiunile rafinăriei Petromidia și pe conturile unor persoane fizice.

Pe 7 aprilie, China Energy Company Limited a semnat acordul de preluare a 51% din acțiunile KMG International, acționarul principal al Rompetrol Rafinare, cucerind astfel o poziție extrem de importantă în sectorul energetic, o piață de 30 de miliarde de euro anual în România.

Dosarul este disjuns dintr-o cauză trimisă în judecată în anul 2006, în care a fost judecat Dinu Patriciu, alături de alte persoane.

KazMunaiGaz International, OilField Business Solutions și SC Rompetrol Rafinare sunt introduse ca părți responsabile civilmente în acest nou dosar, reprezentanții societăților fiind citați la sediul DIICOT pentru audieri marți, 10 aprilie, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.