ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șoseaua care face legătura între Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la Pojorâta, Transrarăul, se anunță un nou traseu spectaculos prin munții României.

 

Pentru turiști, noua șosea le ușurează accesul către cabana Rarău, Pietrele Doamnei și Mănăstirea Rarău.

Traseul este denumit de localnici și oficialitaţi şi Drumul Comorilor, întrucât unul dintre punctele sale de atracţie sunt Pietrele Doamnei. Legenda spune că în 1541, domnitorul Petru Rareş şi-ar fi găsit un loc în munţii Rarău pentru a-şi adăposti familia şi o parte de avere de hoardele de tătari. Urmăriţi de cotropitori, doamna Elena, soţia lui Petru Rareş şi fiul acestora s-ar fi refugiat într-o peşteră să se roage, iar stânci uriaşe s-ar fi desprins şi ar fi căzut peste locul în care se afla averea, îngropându-i şi pe hoţi, scrie radioiasi.ro.

Cei 10 kilometri de șosea sunt marcați cu semne de circulaţie pentru un regim de viteză limitat la 30 de km/h, cu prioritate pentru mașinile care urcă, accesul vehiculelor de gabarit ridicat și al autocarelor fiind interzis. Noul drum este încadrat în categoria a patra de viabilitate, ceea ce înseamnă că pe perioada iernii nu va fi deszăpezit cu prioritate, dar va putea fi deschis pe perioada sezonului rece în funcţie de solicitările existente.