ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acționarii grupului olandez de supermarketuri Ahold și cei ai rivalului belgian Delhaize, proprietarul Mega Image, au aprobat luni fuziunea celor două companii, înlăturând ultimul obstacol care stătea în calea creării celui de al patrulea mare grup de distribuție din Europa, informează Reuters.

Royal Ahold NV va prelua Delhaize Group într-o fuziune pe bază de schimb de acțiuni în valoare de 9,8 miliarde de euro. Acționarii Delhaize vor primi 4,75 acțiuni ordinare Ahold pentru fiecare acțiune ordinară Delhaize pe care o dețin.

Acționarii Delhaize au aprobat fuziunea în proporție de 96,7%. Separat, acționarii Ahold, au aprobat și ei operațiunea cu 99,9% din voturile exprimate.

"Leul nu a murit. Doar a făcut un nou pas în cariera sa", a declarat președintele Consiliului de Administrație de la Delhaize, Mats Jansson, făcând referire la logo-ul grupului belgian care înfățișează un leu.

Organismele de reglementare din SUA și Belgia urmează să se pronunțe asupra tranzacției, însă analiștii cred că este puțin probabil să se opună. În urma fuziunii, va lua naștere un gigant cu peste 6.500 de magazine și peste 375.000 de angajați în Europa și SUA. În condițiile în care realizează venituri de aproximativ 38 de miliarde euro, Ahold este semnificativ mai mare decât Delhaize, astfel că va deține un pachet de 61% din entitatea rezultată în urma fuziunii.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanț de supermarketuri din România, cu o rețea care cuprinde în prezent 472 de magazine în București, Constanța, Ploiești, Brașov, Târgoviște și alte orașe din țară, sub mărcile Mega Image (217), Shop&Go (252), AB Cool Food (1), Gusturi Românești (2).