Un pescador turcesc ce bracona în Marea Neagră în zona de interes economic a României a fost identificat, miercuri dimineață, și somat cu focuri de armă să se supună controlului, în timpul unei misiuni de patrulare a unui echipaj din cadrul Grupului de Nave Constanța, a informat Garda de Coastă într-un comunicat de presă.

„În data de 11.04.2018, în jurul orei 07.00, în baza unei informații a lucrătorilor SCOMAR (Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului de la Marea Neagră), nava MAI 1104 din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflată în misiune de supraveghere și patrulare pe Marea Neagră, a identificat, la aproximativ 50 de mile marine est de localitatea Constanța, o ambarcațiune suspectă că desfășoară activități de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.


Ambarcațiunea a fost identificată ca fiind un pescador, sub pavilion Turcia.

În urma somațiilor polițiștilor de frontieră pentru a permite operațiunea de abordaj și control conform procedurilor legale, pescadorul și-a mărit viteza de deplasare, încercând să se îndepărteze de nava autorităților române.

Nava Poliției de Frontieră a pornit în urmărirea navei suspecte, folosindu-se mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc: luminoase, acustice și semnale radio, urmate de somații conform legii, însă membrii de echipaj au refuzat în continuare să se conformeze.

Echipajul poliției de frontieră a folosit gradual armamentul de la bordul navei P.F.R., în conformitate cu prevederile legale în vigoare, excutându-se serii de focuri de avertisment.

Totodată, în conformitate cu prevederile Memorandumului Forumului de Cooperare la Marea Neagră, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au informat autoritățile de frontieră din R. Bulgaria și R. Turcia despre activitatea în curs.

În continuare, se desfășoară misiuni specifice în vederea documentării întregii activități a pescadorului turcesc”, se arată în comunicat.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews