ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Alison Hayes a anunțat că de la 1 mai va închide fabrica de la Urziceni, decizia fiind luată ca urmare a creșterii salariului minim, dar și a neseriozității muncitorilor români, care absentează foarte mult, conform oficialilor companiei.

Cei mai mari zece angajatori din Urziceni, județul Ialomița, au aproape 2.800 de salariați. De departe cel mai mare jucător este producătorul britanic Alison Hayes, care a anunțat că închide fabrica din oraș. Primarul orașului susține însă că un investitor nou care realizează fibre sintetice urmează să umple locul lăsat de britanici.

„Cei de la Alison Hayes nu au venit niciodată să discute cu noi. Nu ne-au anunțat nici că vor să plece. Totuși, avem alți investitori care vor să își dezvolte activitatea local, și avem deja și alți mari angajatori, precum Midas sau Mart­plast (producător de mase plastice, n.red.)", a declarat pentru Zf.ro Con­stan­tin Sava, primarul municipiului Urziceni, un oraș de nici 15.000 de locuitori aflat la 60 de kilometri de Capitală.

El vorbește de compania GreenFiber, controlată de fondul de investiții Abris Capital. Compania GreenFiber International, parte a grupului Green Group cu activități în domeniul reciclării deșeurilor, a anunțat în urmă cu câteva luni că investește 35 mil. euro în cea de-a treia capacitate de producție de fibră sintetică din material reciclat.

Anul trecut, britanicii de la Alison Hayes au raportat pentru România un profit net de 5,5 milioane lei și o cifră de afaceri de peste 320 milioane lei. În decembrie 2015, britanicii au fost sancționați cu amendă de 1.500 lei și avertisment pentru nerespectarea legii privind repaosul săptămânal și neplata corespunzătoare a muncii suplimentare în cazul angajaților.