ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cele mai populare lanțuri de supermarketuri va fi scos la vânzare în 2017, au anunțat actualii acționari.

După ce a fost preluat de fondul de investiții Enterprise Investors, Profi a devenit unul dintre cele mai răspândite rețele comerciale din România. Are o prezență foarte bună în provincie, inclusiv în micile orașe. Și chiar se gândește la extinderea la sate. Însă proprietarii Profi spun că va conta și nivelul taxelor în găsirea unui cumpărător.

„Astăzi ne convine, e foarte bine că s-au scăzut aceste taxe, că există bani de consum, dar vrem să știm... În 2017, de exemplu, Profi își propune să se vândă. Ce le arătăm investitorilor pe care vrem să îi chemăm să investească în Profi? Va fi o problemă mare dacă perspectiva va fi una tristă, de asta ne preocupă această politică fiscală”, spune Cristian Nacu, reprezentant Enterprise Investors.

Profi are peste 5.000 de angajați în România, iar anul trecut a avut un profit de 6 milioane de euro. Polonezii au cumpărat rețeaua de supermakreturi în 2009 pentru 66 de milioane de euro, potrivit digi24.ro.

Cel mai probabil nu va fi singura tranzacție din următorii ani. Creșterea consumului aduce o reașezare a comerțului din România. În vreme ce unele rețele de magazine își măresc dimensiunile, altele vor să plece din România.