ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a încercat să lămurească neclaritățile din declarațiile de avere ale descoperite de ANI. Acesta susține că a încasat 792.000 lei, impozabili, din cedarea folosinței platformei online monitoreu.com, pe care o deține, pentru un an.

Platforma, pe care ministrul o caracterizează ca fiind un start-up dedicat analizei pe surse deschise a politicilor comerciale comune a Uniunii Europene, nu este accesibilă la momentul redactării acestei știri.

Grigorescu susține că platforma a fost un proiect care a rezultat din experiența sa îndelungată la Bruxelles și din cunoașterea politicilor economice de la nivelul Uniunii Europene.

„Am acceptat o ofertă de a ceda folosința acestei platforme timp de un an contra sumei de 792 000 lei, impozabili, care se regăsește în declarația mea de avere, cu opțiunea ca la finalul contractului să pot dezvolta un proiect de anvergură. O altă tranzacție nu a mai avut loc. Domeniul online pe care a funcționat platforma este înregistrat pe numele meu personal, iar tranzacția a fost făcut de asemenea în nume personal, motiv pentru care ea și figurează ca atare în declarațiile de avere”, susține Grigorescu într-un comunicat.

Problema este că acest site nu există. Conform unuei monitorizări de la finalul anului 2015, site-ul avea 14 vizitatori pe zi.

Declarație controversată

ANI a anunțat că a început o investigație asupra declarațiilor de avere depuse de către Victor Vlad Grigorescu. Ministrul a obținut cel puțin 791.500 lei din cedarea folosinței unui bun mobil valoros, către un offshore din insulele britanice Turks & Caicos. Problema este că obiectul valoros nu este trecut în nicio rubrică din declarațiile de avere.

Grigorescu a spus că nu poate spune ce bun mobil îi aduce asemenea venituri, întrucât "este vorba de un contract privat", iar "tranzacția în sine rămâne confidențiala".
 
Miercuri, la solicitarea unui jurnalist, a spus că acel bun mobil este o platformă online. A mai afirmat că este un site cu domeniu monitoreu.com. și că a încercat să facă din această platformă un start-up funcțional și atractiv, însă până la urmă "acest lucru nu s-a întâmplat".