ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Următorul Guvern ar urma să ia decizia legată de salariul minim, iar în cazul în care acesta nu va fi învestit până la finalul anului, actualul Executiv ar urma să dea o hotărâre prin care să prelungească cu încă o lună salariul minim pe economie, a explicat luni președintele Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la finalul Consiliul Național Tripartit. 

„Domnul prim ministru, apreciind rezultatul de ieri de la alegeri, a considerat că există toate premisele ca următorul Guvern să fie instaurat până la sfârșitul lunii decembrie și să fie în măsură să ia o decizie legată de salariul minim, ținând cont de angajamentul partidului care are cele mai mare șanse să instaureze acest guvern și care s-a angajat public la 1.450 de lei, salariu minim garantat pentru 2017. În cazul excepțional, în care nu se constituie noul Guvern până la 31 decembrie, pe 30 decembrie actualul Guvern va da un termen de prelungire a salariului minim pentru luna ianuarie", a declarat Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa.

De asemenea, președintele Cartel Alfa a anunțat noi discuții la Ministerul Muncii pentru joi, 15 decembrie.


„A rămas că joi (15 decembrie — n.r.) să se constituie la ora 10:00, la Ministerul Muncii, comisia de dialog social care va analiza împreună cu experții desemnați ipotezele de lucru ale construcției viitoare analize și care să devină un material de lucru pentru CNT (Consiliul Național Tripartit — n.r.) pentru Dialog Special", potrivit Bogdan Hossu.

La rândul său, președintele Blocului Sindical Național (BNS), Dumitru Costin, a declarat că în perioada în care Guvernul Cioloș mai este în funcțiune nu se vor mai adopta ordonanțe de urgență.

„Un lucru interesant, ne-a comunicat că atâta timp cat rămâne Guvernul Cioloș în funcțiune nu vor mai adopta nicio ordonanță de urgență, asta pentru cei care aveau în așteptare anumite ordonanțe de urgență, deci nici joi și ... nu știu, nici in zilele care urmează. Mi-ar fi plăcut ordonanța asta de urgență", a declarat președintele BNS, Dumitru Costin.

La Consiliul Național Tripartit de luni a participat și premierul Dacian Cioloș.