ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Finanțelor Publice anunță că a semnat cu firma SC TRANSEARCH INTERNATIONAL un contract în valoare de 80.100 de lei (fără TVA), pentru selecția celor 9 membri ai Consiliului de Administrație al CEC Bank. 

„Scopul este acela de a eficientiza, dezvolta și valorifica potențialul acestei instituții din subordinea Ministerului Finanțelor Publice. (...) Criteriul de atribuire în baza căruia s-a încheiat contractul de servicii a fost cel mai bun raport calitate – preț”, se precizează în comunicatul emis de Ministerul Finanțelor.

În cadrul Ministerului Finanțelor, am ales să începem procedurile pentru selecția conducerii CEC datorită importanței pe care o are această instituție în sistemul bancar. E doar startul, procesul va continua și pentru restul companiilor din subordinea ministerului”, precizează ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Cine este SC TRANSEARCH INTERNATIONAL
 
SC TRANSEARCH INTERNATIONAL a câștigat, luna trecută, un alt contract, de data asta cu Ministerul Energiei, pentru recrutarea a noi șase membri în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica. Contractul are o valoare de în valoare de 65.000 de lei.

Ȋn martie anul acesta, Ministerul Economiei, a demarat procedura de selecție a unor membri în consilii de administrație și consilii de supraveghere pentru cinci societăți care sunt în portofoliul instituției: Plafar SA (3 membri pentru CA), SN Sare SA (3 membri pentru CA), CupruMin (5 membri pentru CA), SN Ape Minerale (5 membri pentru CA) și CNTEE Transelectrica (2 membri pentru Consiliul de Supraveghere). Serviciile de asistență pentru recrutarea de personal au fost asigurate de Asocierea formată din SC Quest Advisors SRL (lider de Asociere) și ... SC TRANSEARCH INTERNATIONAL. Contractul face parte dintr-o afacere în valoare de 4,8 milioane de euro ce a fost demarată, încă din 2011, de guvernul Boc. SC Quest Advisors SRL este deținută de Andreea Acalovschi (95% din acțiuni) și Monica Custură (5%). 

Ȋn 2014, SC TRANSEARCH INTERNATIONAL se ocupa de recrutări pentru SC ELECTRICA SA, iar în fruntea listei scurte de candidați pentru un post executiv apăreau doi cetățeni străini. Astfel, Arielle Malard de Rothschild, fondator al diviziei de Piețe Emergente a Băncii de Investiții Rothschild & CIE, dar și președinte al Consiliului de Administrație al CARE France, a devenit administrator neexecutiv în cadrul CA al SC Electrica SA.  
Firma SC TRANSEARCH INTERNATIONAL are sediul în Voluntari și este administrată de cetățeanul german Burghold Johannes Angelo. Ȋn realitate, firma este o filială a unei multinaționale fondate în 1982 de Alain Tanugi, care are o cifră de afaceri de 68 de milioane de dolari și 66 de birouri în 42 de țări.

Conform Ziarului Financiar, Burghold a venit în România în 1998, când a fost numit managing director al filialei locale a companiei producătoare de ață și fermoare Coats, funcție pe care a ocupat-o timp de aproape opt ani. Ȋn 2009, el a fondat Burghold & Associates, printre clienții companiei sale numărându-se firme precum Lidl, Star Foods, Siemens, Lactalis sau Roche.

La sfârșitul lui 2011, printr-un parteneriat cu Burghold & Associates, SC TRANSEARCH INTERNATIONAL a intrat pe piața din România. Anul trecut, firma care „plasează executivi” în companiile deținute de statul român a avut o cifră de afaceri de 1,7 milioane de lei și un profit net de circa 570.000 de lei.