ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania farmaceutică Isis Pharma intenționează să își schimbe numele, din cauza asocierii acestuia cu organizația teroristă Statul Islamic, scrie CNNMoney.

Având sediul în California, compania și-a luat numele după zeița egipteană Isis, patroana sănătății, a căsniciei și a înțelepciunii, dar denumirea a căpătat alte conotații în ultima perioadă, după valul de teroare pornit de gruparea ISIS.

"Deși oamenii știu că nu avem nicio legătură cu organizația teroristă, numele are o conotație negativă în ultima vreme", a declarat vicepreședintele companiei, Wade Walke.

Întâmplător, sau nu, după atacurile teroriste din Paris, soldate cu cel puțin 129 de victime, acțiunile companiei au scăzut cu 4 procente.

Isis Pharmaceuticals nu este singura companie din lume care împarte numele cu infama grupare teroristă. Conform Business Insider, firma britanică de investiții ISIS Equity Partners a anunțat că își va schimba numele, iar lista cu cei care iau în considerare un rebranding sunt Isis Wallet (companie de plăți online), ISIS Downtown (companie de dezvoltare), Isis for Women (companie de îmbrăcăminte pentru femei), Isis Innovation și Isis magazine (publicații ale Universității Owford) și Isis Estate Agents (firmă imobiliară).

Conform unui portal economic, în România există cel puțin 50 de firme cu numele "ISIS".