ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vânzările pe plan global ale brandului Volkswagen au scăzut în februarie cu 4,7%, la 394.000 vehicule, pe fondul declinului cererii în SUA, America de Sud și regiunea Asia Pacific, transmit EFE și Reuters, conform Agerpres.

Cererea în China, cea mai mare piață a lumii, a scăzut cu 3% luna trecută, în timp ce în SUA declinul a fost de 13,2%, a anunțat vineri grupul german.

Vânzările în Europa au crescut în februarie cu 3,7%, la 126.400 unități. În ciuda situației dificile de pe piața auto din Rusia, livrările brandului VW în Europa Centrală și de Est au urcat cu 3% luna trecută, la 15.900 de vehicule.

"A doua lună a anului reflectă din nou tendințele mixte de pe piețe și regiuni. Clienții ne-au rămas loiali în această perioadă dificilă pentru companie. De exemplu, în Europa, 15.000 de clienți au ales noul model Tiguan, de când am lansat comenzile, în urmă cu șapte săptămâni", a apreciat Jurgen Stackmann, responsabilul pentru vânzări al brandului Volkswagen.

În primele două luni din acest an, brandul Volkswagen a vândut 915.800 vehicule, în scădere cu 0,5% față de perioada ianuarie — februarie 2015. Livrările în China au urcat cu 8,1%, la 477.400 de unități, în timp ce în SUA s-a înregistrat un declin de 13,8%, la 42.400 unități. În primele două luni din acest an, vânzările brandului VW în Europa Centrală și de Est au scăzut cu 1,7%, la 30.800 de vehicule.

Grupul Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. La rândul său, Audi a recunoscut că, în cazul său, 2,1 milioane de mașini pe plan global au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale.