Iunie e luna pentru care agenţiile de turism au vândut cele mai multe vacanţe. Sunt însă tot mai mulţi români care aleg să meargă cu maşina până la destinaţie.

Luna iunie dă startul sezonului estival. Va fi şi luna cea mai aglomerată, dacă ne gândim la numărul de pachete de vacanţă vândute deja. Dacă veţi călători cu maşina, e bine să vă faceţi o hartă a preţurilor la combustibili ori a taxelor de drum, potrivit tvr.ro.

Dacă vă îndreptaţi către plajele din Bulgaria, Grecia sau din Turcia, faceţi plinul la maşină după ce ieşiţi din ţară. La bulgari, benzina e cu 12 eurocenţi mai ieftină ca la noi şi cu 42 faţă de Turcia. La motorină, diferenţele sunt mai mici.

Dacă mergeţi spre vestul Europei, încercaţi să alimentaţi în Ungaria şi Austria, nu din Italia, unde benzina  e mai scumpă cu 50 de eurocenţi faţă de Austria. Pe lângă combustibili, mai aveţi şi alte costuri.

În Europa suntem taxaţi pe autostrăzi prin sisteme diferite. Fie plătim o taxă la 100 de km,  fie o vinietă valabilă între 7 zile şi 1 an.  Dacă aceste taxe nu sunt plătite, amenzile sunt mari: între 120 de euro şi 3.000.

În Ungaria trebuie plătită taxa doar pentru autostrăzi - 7 euro tot pentru o săptămână, iar în Austria cu un euro mai mult şi e valabilă 10 zile. Aici se mai plăteşte şi taxa pentru tunele. Din acest an costă şi traversarea Germaniei - între 5 şi 15 euro.

Dacă mergeţi cu maşina în Franţa, fiecare drum are propria taxă ce poata ajunge şi la 50 de euro. În medie, plăteşti 5 euro la 100 km.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews