ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ajutoarele de stat trebuie să fie regândite, întrucât, în ultimii ani, au fost direcționate în special către companiile străine, în timp ce firmele românești au fost cele care au dus greul, a declarat, duminică, Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului.

"Trebuie să ajutăm companiile românești, pentru că ele țin greul. Ajutoarele de stat trebuie să fie puțin regândite, pentru că majoritatea au fost către companii străine. Este momentul să îi ajutăm și pe cei care sunt la limita existenței. Greul acestei perioade a fost dus de companiile românești", a spus Daniel Constantin, la Digi 24.

Potrivit vicepremierului, acțiunile Guvernului nu vor fi împotriva companiilor străine, ci pentru a ajuta companiile românești. "Nu-i vom da afară pe cei din țară, dar azi se pot descurca fără probleme pe piața românească", a subliniat ministrul.

Întrebat dacă nu există riscul ca multinaționalele să închidă afacerile din România și să le mute în alte țări, în urma acestor politici, Constantin a răspuns că marile companii nu au venit aici doar pentru ajutoare și că România este o piață foarte importantă pentru ele.