Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a înmânat luni „Ordinul Prieteniei” directorului executiv al grupului austriac OMV, Rainer Seele,  informează Dc News.

OMV este acționarul principal al gazoductului Nord Stream 2, care va transporta gaz rusesc direct spre Germania și este proprietarul companiei românești Petrom.

Rainer Seele, un german care a împlinit 58 de ani la sfârșitul săptămânii trecute, a primit premiul respectiv pentru „întărirea prieteniei și colaborării între popoare”, se arată în decretul prezidențial. 

Vladimir Putin a fost invitat de onoare, luna trecută, la nunta șefei diplomației austriece, Karin Kneissl. La nuntă, care s-a desfășurat într-un cadru rural, în sud-estul Austriei, au luat parte circa o sută de invitați, printre ei numărându-se și cancelarul conservator Sebastian Kurz, precum și vice-cancelarul Heinz Christian Strache.

OMV a fost unul dintre sprijinitorii constanți în cariera jurnalistului Moise Guran. În 2013, Moise Guran apăra faptul că OMV stabilea unele dintre cele mai ridicate prețuri la benzină din Europa, iar compania reușea profituri record la vremea respectivă.

De altfel, jurnalistul s-a dovedit foarte atent cu interesele OMV. Tot în 2014, atunci când un grup de 100 angajați ai OMV-Petrom au protestat la sediul OMV din Austria, aceștia i s-au adresat și lui Guran pentru a le face cunoscut demersul. Conform jurnalistului Victor Roncea, Guran nu a scos niciun cuvânt despre problemele angajaților.

În schimb, în luna imediat următoare Guran s-a deplasat pe platformele OMV pentru a vedea „cum se muncește”. Articolul a dispărut între timp de pe blogul ziaristului de la  Europa Fm. Evident, Moise Guran a fost unul dintre vârfurile de lance în lupta împotriva „propagandei rusești” din România.
 
Moise Guran este unul dintre potențatorii protestelor de stradă din ultimele luni, mișcări despre care atât colonelul (r) Ion Petrescu, dar și alți analiști susțin că sunt sprijinite de Rusia și Germania.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews