Angajații din România lucrează, în medie, câte 40,7 ore pe săptămână, în timp ce francezii au un program de lucru săptămânal de doar 39 de ore, arată datele pentru 2016 publicate ieri de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Cu toate acestea, un român câștigă, în medie, 520 de euro net pe lună, în timp ce un francez câștigă 2.200 de euro net pe lună, de peste patru ori mai mult, scrie Ziarul Financiar.

În privința numărului mediu de ore lucrate pe săptămână în 2016 în UE, românii se află spre vârful topului, 40,7 ore. Cu exact aceeași cifră, România este egala Cehiei și a Slovaciei, și puțin în fața Ungariei.


În vârf este Cipru, cu 42,3 ore, urmată de Austria cu 41,4 ore și Grecia cu 41,2 ore.  Pe ultimele patru locuri sunt Franța și Olanda, cu 39 de ore, respectiv Italia, cu 38,8 ore și Danemarca, 37,8 ore.

O analiză a Fundației Europene pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Muncă și Viață arăta în 2014 că angajații cu normă întreagă din România au lucrat cel mai mult din Uniunea Europeană.

 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews