Angajații din România lucrează, în medie, câte 40,7 ore pe săptămână, în timp ce francezii au un program de lucru săptămânal de doar 39 de ore, arată datele pentru 2016 publicate ieri de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Cu toate acestea, un român câștigă, în medie, 520 de euro net pe lună, în timp ce un francez câștigă 2.200 de euro net pe lună, de peste patru ori mai mult, scrie Ziarul Financiar.

Laboratorul ImunoMedica

În privința numărului mediu de ore lucrate pe săptămână în 2016 în UE, românii se află spre vârful topului, 40,7 ore. Cu exact aceeași cifră, România este egala Cehiei și a Slovaciei, și puțin în fața Ungariei.


În vârf este Cipru, cu 42,3 ore, urmată de Austria cu 41,4 ore și Grecia cu 41,2 ore.  Pe ultimele patru locuri sunt Franța și Olanda, cu 39 de ore, respectiv Italia, cu 38,8 ore și Danemarca, 37,8 ore.

O analiză a Fundației Europene pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Muncă și Viață arăta în 2014 că angajații cu normă întreagă din România au lucrat cel mai mult din Uniunea Europeană.

 

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.