Iranul îl va „captura” și îl va „judeca” pe președintele Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat sâmbătă Mohsen Rezaei, unul dintre consilierii ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, informează Mediafax.

„În final, îl vom captura pe Trump și îl vom judeca. Va fi înființată o instanță internațională și Trump va fi judecat. Trebuie să fie judecat nu doar pentru ceea ce a făcut împotriva poporului nostru, ci și pentru crimele împotriva altor națiuni”, a declarat Mohsen Rezaei, secretarul Consiliului de Mediere din Iran, un organism subordonat ayatollahului Ali Khamenei, informează postul iranian Channel 2, citat de cotidianul Times of Israel și preluat de Mediafax.

Cu câteva zile în urmă, Mohsen Rezaei, fost comandant al Gardienilor Revoluției din Iran, a ironizat lipsa de reacție a S.U.A. față de doborârea de către Iran a unei drone militare americane.

„Dacă americanii sunt incapabili să riposteze împotriva Iranului pentru doborârea unui avion ultrasecret, cum ar fi capabili să apere Arabia Saudită?! Nu se pot apăra pe ei înșiși, cum ar putea apăra Arabia Saudită?! Toată lumea a primit mesajul”, a subliniat oficialul iranian într-un interviu difuzat de Institutul de Cercetări Media din Orientul Mijlociu (MEMRI).

Relațiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancțiunilor impuse de Administrația Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul.
 
Relațiile bilaterale americano-iraniene s-au deteriorat după doborârea unei drone militare în Strâmtoarea Ormuz și după atacarea cu drone a unor rafinării din Arabia Saudită, incidente pe care ambele tabere le impută părții adverse sau aliaților acesteia. Iranul a negat implicarea sa în bombardarea instalațiilor petroliere din regatul saudit și consideră că incidentul este „o înșelătorie” menită să alimenteze propaganda în favoarea escaladării conflictelor.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews