Rusia și Iranul intenționează să desfășoare exerciții navale comune în Oceanul Indian, a declarat luni ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, citat de agenția rusă de presă TASS, potrivit Mediafax

Șeful diplomației iraniene a declarat luni, în urma întrevederii cu omologul său rus, Serghei Lavrov, că Teheranul salută propunerea Rusiei de a contribui la securitatea din regiunea Golfului.

„În ceea ce privește securitatea din Golful Persic, punctele noastre de vedere sunt similare celor prezentate de Moscova. Încurajăm inițiativa Rusiei pentru securitatea din Golful Persic”, a declarat luni Mohammad Javad Zarif, adăugând că așteaptă ca Administrația de la Moscova să ia măsuri concrete în această direcție.

Iranul afirmă că este gata să semneze un acord de non-agresiune cu țările din regiune și se prinunță în favoarea menținerii libertății de navigare în Golful Persic.

„Din nefericire, americanii doresc să își trimită contingentul în regiune. Acest lucru va duce la escaladarea tensiunilor”, a avertizat Mohammad Javad Zarif.

După sechestrarea unui petrolier britanic de către forțele iraniene, în replică la arestarea unui petrolier iranian în Gibraltar, Marea Britanie și alte câteva țări au anunțat că vor participa la o misiune internațională coordonată de Statele Unite pentru securizarea Golfului Persic prin contracararea acțiunilor Iranului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews