Armata Siriei a intensificat bombardamentele asupra unei zone controlate de rebeli din partea de nord vest a Damascului, o zonă strategică unde se află un izvor din care se asigură mare parte din sursele de apă ale capitalei siriene.

Sursele citate au relatat că armata a bombardat și a lansat tiruri asupra mai multor localități din valea Wadi Barada, situată la 18 kilometri nord vest de Damasc.

Căile de acces în acea zonă se află sub controlul Gărzii Republicane și al grupării șiite libaneze Hezbollah, informează Reuters.

În afară de principala resursă de apă din Wadi Barada, zona depinde și de șoseaua care realizează legătura între Damasc și granița cu Libanul și pe care gruparea Hezbollah o folosește pentru aprovizionare. Prin conducta ce captează izvorul se asigură aproximativ 65% din necesarul de apă al Damascului.



2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.