Armata turcă a bombardat zeci de poziții ale grupării Stat Islamic (SI) și ale miliției kurde YPG în Siria în ultimele 24 de ore, blocând capacitatea de manevră a celor două organizații, a indicat armata luni, în timp ce operațiunea sa a intrat în cea de-a treia lună.

Susținuți de tancuri turcești, forțe speciale și lovituri aeriene, rebelii care luptă sub stindardul Armatei Siriene Libere au intrat în nordul Siriei pe 24 august și au cucerit de la Statul Islamic orașul sirian Jarablus, de la granița cu Turcia, în mare măsură fără o opoziție.

În cadrul ultimelor acțiuni ale operațiunii, intitulată „Scutul Eufratului'', au fost bombardate 27 de poziții ale Statului Islamic și 19 aparținând miliției kurde YPG, lăsând ambele grupări ''fără o capacitate de manevră'', se afirmă într-un comunicat.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, afirma sâmbătă că forțele sprijinite de către Ankara vor continua să avanseze către orașul Al-Bab, aflat sub controlul Statului Islamic, subliniind efortul Ankarei de a-i îndepărta pe militanții SI și pe combatanții kurzi sirieni din teritoriul aflat în apropierea graniței cu Turcia.

Armata siriană consideră însă că prezența trupelor turcești pe teritoriul Siriei reprezintă o escaladare inacceptabilă și periculoasă a situației, precum și o încălcare flagrantă a suveranității țării.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.