Președintele sirian Bashar al-Assad a declarat pentru canalul danez de televiziune TV2, că Europa este astăzi absentă de pe scena politică internațională și urmează în totalitate direcția trasată de Washington,  , potrivit agenției de știri TASS.

„Este vorba de întreaga Europă care este absentă de pe harta politică, cel puțin din 2003, după invazia Irakului, pentru că a trebuit să-i urmeze pe americani," a declarat Assad, care a adăugat că unele state europene nici măcar "nu îndrăznesc să aibă propria cale în politică".

Liderul de la Damasc a mai afirmat că popoarele europene nu sunt inamicele Siriei, însă este necesar să se facă o diferențiere între popoare și politicile adoptate de guvernele statelor respective.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.