Un oficial de la Tel Aviv, apropiat premierului Benjamin Netanyahu, l-a amenințat pe Bashar al-Assad că liderul sirian își asumă riscuri personale în cazul în care permite Iranului să declanșeze un război contra Israelului de pe teritoriul Siriei, relatează AFP, preluată de News.ro.

„Dacă Assad permite Iranului sau oricui altcuiva să declare război Israelului de pe teritoriul sirian, el își va asuma toată responsabilitatea și își va asuma riscuri nu doar la adresa regimului său, dar și a propriei sale persoane”, a amenințat ministrul Energiei Youval Steinitz, într-un interviu pentru site-ul de știri Ynet.

Steinitz, un membru Likud, partidul lui Netanyahu, face parte din cadrul Cabinetului restrâns de Securitate, care abordează probleme strategice.

Israelul și Siria se află, în mod oficial, în stare de război.

De la începutul Războiului din Siria, în 2011, Israelul a avut grijă să nu se antreneze într-un conflict. Însă statul israelian a efectuat în ultimii ani zeci de atacuri vizând poziții ale regimului sirian sau convoaie cu armament pe care le-a prezentat ca provenind din Iran și destinate Hezbollahului.

În februarie, Israelul a recunoscut pentru prima oară că a atacat ținte iraniene în Siria, după pătrunderea unei drone iraniene în spațiul său aerian. Aceasta a fost prima confruntare deschisă declarată între Israel și Iran în Siria.

Tensiunile au crescut de atunci, agitând spectrul unei confruntări iraniano-israeliene în jurul teatrului sirian de război.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.