Războiul împotriva terorismului din Siria este departe de a se fi  încheiat și e prea devreme să discutăm retragerea forțelor Hezbollah din țară, a declarat președintele sirian Bashar al- Assad.

În interviul pentru postul de televiziune iranian Al-Alam, Assad a susținut că Iranul nu are niciun fel de baze militare în Siria, spre deosebire de Rusia. Totuși, el a adăugat că în cazul în care va fi nevoie de baze militare iraniene „nu vom ezita” să le punem la dispoziție, conform RFE/RL.

„Iranul este o țară aliată, așa cum este cazul Rusiei”, a precizat liderul sirian.

Assad a afirmat că a primit un suport critic din partea consilierilor și luptătorilor iranieni, precum și din partea unor miliții șiite irakiene și din partea luptătorilor miliției libaneze Hezbollah, în războiul civil care zguduie țara arabă de peste șapte ani și care a provocat moartea a peste 500.000 de persoane.

Președintele sirian a declarat că acești luptători sunt încă necesari pentru ca guvernul să recapete controlul asupra a aproximativ 40% din teritoriul țării ce este în continuare controlat de forțele rebele.

„Hezbollah este un element de bază în acest război. Bătălia este lungă și necesitatea acestor forțe militare va continua să existe mult timp”, a afirmat Assad pentru Al-Alam.

Influența crescândă a Hezbollah și sprijinul pe care îl primește de la Iran au înfuriat în repetate rânduri Israelul, care a efectuat o serie de atacuri împotriva organizației pe care o consideră teroristă.
 
În interviu, Assad a acuzat Israelul că nu are nici o „autoritate" sau „moralitate" în ceea ce privește dreptul internațional, atunci când vine vorba de lansarea unor raiduri pentru a proteja teroriștii.

Assad a subliniat faptul că el i-a invitat pe luptătorii aliați în țara sa și că nu le va cere niciodată să plece, așa cum solicită SUA și Israelul, nici măcar ca parte a vreunui acord de pace.

El a insistat că forțele prietenoase vor rămâne în Siria până când „terorismul” va fi eliminat complet. Assad se referă deseori la rebelii înarmați din opoziție ca fiind „teroriști”, chiar și în cazul celor care nu au fost etichetați în acest fel de către ONU sau alte organizații oficiale.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews