Președintele turc Tayyip Erodgan și omologul său rus, Vladimir Putin, au purtat o discuție telefonică pe tema situației din Siria și a operațiunii de eliberare a orașului irakian Mosul, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului, potrivit agenției de știri TASS.

„Partea rusă a subliniat importanța unei separări eficiente a grupărilor de opoziție moderată de militanții Jabhat al-Nusra și alte grupuri teroriste afiliate," a comunica Kremlinul.

În cadrul convorbirii telefonice inițiate de partea turcă, cei doi șefi de stat au discutat și despre adâncirea cooperării bilaterale în plan politic, economic etc.

Potrivit unei surse din cadrul administrației prezidențiale de la Ankara, Vladimir Putin l-a felicitat pe Erodogan pentru succesul ofensivei forțelor turce împotriva rețelei teroriste Stat Islamic, în nordul Siriei, notează agenția de știri Anadolu.

Cei doi președinți au căzut de acord că ostilitățile din zona orașului Alep trebuie să înceteze, iar populația trebuie să primească ajutor umanitar cât mai curând posibil.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews