Președintele turc Tayyip Erodgan și omologul său rus, Vladimir Putin, au purtat o discuție telefonică pe tema situației din Siria și a operațiunii de eliberare a orașului irakian Mosul, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului, potrivit agenției de știri TASS.

„Partea rusă a subliniat importanța unei separări eficiente a grupărilor de opoziție moderată de militanții Jabhat al-Nusra și alte grupuri teroriste afiliate," a comunica Kremlinul.

În cadrul convorbirii telefonice inițiate de partea turcă, cei doi șefi de stat au discutat și despre adâncirea cooperării bilaterale în plan politic, economic etc.

Potrivit unei surse din cadrul administrației prezidențiale de la Ankara, Vladimir Putin l-a felicitat pe Erodogan pentru succesul ofensivei forțelor turce împotriva rețelei teroriste Stat Islamic, în nordul Siriei, notează agenția de știri Anadolu.

Cei doi președinți au căzut de acord că ostilitățile din zona orașului Alep trebuie să înceteze, iar populația trebuie să primească ajutor umanitar cât mai curând posibil.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.