Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, a ratificat vineri acordul prezentat de președintele Vladimir Putin privind staționarea pe termen nelimitat a avioanelor de luptă și militarilor ruși în Siria.

Acordul ar avea scopul de „a aduce Siria mai aproape de pacificare", a comentat vicepreședintele Dumei, Serghei Jelezniak, potrivit unei știri a agenției TASS.

Acordul, încheiat anul trecut între Moscova și Damasc, prevede impunitate pentru militarii ruși și permisiunea transportului fără restricții de arme și muniții rusești în Siria.

Rusia, aliatul major al președintelui sirian Bashar al-Assad, deține două baze militare pe coastele siriene: baza aeriană de la Hmeimim, în provincia Latakia, și baza navală din portul Tartous.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.