Scopul operațiunii militare ale forțelor armate turcești în Siria constă în înlăturarea de la putere a actualului președinte al țării, Bashar Assad, a declarat liderul de la Ankara.

Armata turcă și-a început operațiunea militară din Siria pentru a pune capăt regimului președintelui sirian Bashar Assad, a declarat marți președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, informează rt.com.

„Se spune că în Siria au decedat peste 600 mii de persoane. Eu cred că în realitatea numărul celor morți e de un milion. Unde e ONU, ce face? Am tolerat asta o perioadă îndelungată, însă am fost nevoiți să intrăm în Siria împreună cu Armata Liberă a Siriei. Pentru ce? Nu pretindem la pământurile Siriei, acestea trebuie să rămână în mâinile celor ce le stăpânesc. Suntem acolo pentru a restabili dreptatea și pentru a pune capăt dominației tiranului Assad, care a organizat în țara sa o teroare la nivel de stat", a declarat Erdogan în cadrul unui simpozion dedicat Ierusalimului la Istanbul.

La 24 august Turcia a demarat operațiunea militară „Scutul Eufratului” împotriva grupării teroriste „Statul Islamic”, a preluat cu participarea opoziției siriene orașul Jarablus din nordul Siriei, continuând să înainteze în direcția sud-vest. Potrivit lui Erdogan, scopul operațiunii este curățirea de teroriști a unui teritoriu de 5 mii de kilometri pătrați și crearea unei zone sigure pentru refugiați.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews