Cel puțin doi civili au murit și alți 46 au fost răniți joi în Turcia de un atac cu rachete lansat de milițiile kurde din Siria, au informat autoritățile locale, potrivit Le Figaro și Mediafax

Uun bărbat turc și un bebeluș de origine siriană au murit. Alți 46 de răniți au fost spitalizați.

Atacul a avut ca ținte orașele turcești Akcakale și Ceylanpinar, aflate la granița cu Siria, și vine ca o replică la operațiunile militare începute miercuri de Armata Turciei în nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Cel puțin nouă civili au murit din această cauză în Siria.

Italia l-a convocat joi pe ambasadorul Turciei la Roma, în urma ofensivei lansate de Ankara în nord-estul Siriei, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe italian, citat de AFP și Agerpres

„În urma inițiativelor militare turce din nord-estul Siriei, ministrul afacerilor externe Luigi Di Maio a ordonat convocarea ambasadorului Turciei în Italia”, anunță ministerul italin în comunicat, neprecizând însă când este așteptat ambasadorul turc să se prezinte.

„Reafirmând importanța de a înceta orice acțiune unilaterală, Italia reiterează că singura cale posibilă pentru o soluție durabilă la criza siriană este reprezentată de procesul politic în curs sub egida Națiunilor Unite”, conchide Ministerul italian de Externe.

Ofensiva Turciei a provocat un val de critici la nivel internațional, mai multe țări atenționând în legătură cu pericolul resurgenței grupării jihadiste Stat Islamic. O reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU urmează să aibă loc joi.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews