Armata siriană a intrat în provincia Raqqa într-o ofensivă sprijinită de forțele rusești, anunță bbc.com. Observatorul sirian pentru drepturile omului a informat sâmbătă că bombardamentele aeriene rusești „masive” de vineri au permis trupelor guvernamentale să treacă din provincia Hama în provincia Raqqa.

Orașul omonim, aflat mai la est de poziția actuală a trupelor guvernamentale, este capitala de facto a militanților Statului Islamic în Siria. Noua ofensivă este a treia desfășurată în auto-proclamatul „califat” în ultimele zile, când trupele irakiene au luat cu asalt un oraș, iar milițiile rebele siriene au avansat cu sprijin american.

Loviturile aeriene puternice ale rușilor au vizat vineri teritoriul controlat de către jihadiștii SI în zonele estice ale provinciei Hama, în apropiere de granița cu provincia Raqqa, și armata siriană a ajuns la marginea acestei provincii.

Orasul Rakka este capitala de facto a ISIS în Siria și una dintre cele mai importante ținte pentru cei care vor să distrugă auto-proclamatul Califat al organizației teroriste.

Armata siriană fusese alungată din provincia Raqqa în august 2014.