Grupuri insurgente susținute de Statele Unite au eliberat, marți, orașul sirian Raqqa, care era sub controlul rețelei teroriste sunnite Stat Islamic, afirmă surse citate de postul Al Jazeera.

Grupul Forțele Democratice Siriene (SDF), o alianță de miliții insurgente kurde și arabe susținute de Statele Unite, a anunțat marți eliberarea orașului Raqqa, după operațiuni care au durat patru luni.

Operațiunile terestre au beneficiat de susținere aeriană din partea coaliției antiteroriste internaționale coordonate de Statele Unite.

Potrivit organizației Rețeaua Siriană pentru Drepturile Omului, peste 900 de civili au fost uciși în operațiunile militare, lansate în iunie.

Organizația fundamentalistă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în nord-vestul Irakului, în estul Siriei, în nordul Egiptului, în nordul Libiei și în estul Afganistanului, unde a proclamat un "califat".

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășește 270.000 de morți.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews