Paul Yazigi și Ioan Ibrahim, cei doi episcopi sirieni răpiți acum cinci ani, în 22 aprilie 2013, au fost pomeniți duminică în rugăciune în Biserica Sfânta Cruce din Damasc, informează Basilica.

Preafericitul Părinte Ioan al Antiohiei, împreună cu mai mulți ierarhi, a oficiat Sfânta Liturghie, după care a rostit o rugăciune pentru sănătatea și revenirea celor doi episcopi de Alep.

La final, s-a dat citire declarației comune semnată de Patriarhul Antiohiei și Patriarhul Siriac al Antiohiei, cu prilejul împlinirii a cinci ani de la dispariția celor doi ierarhi.

În document se menționează reînnoirea angajamentului de a concentra toate eforturile în găsirea episcopilor și sunt transmise mulțumiri tuturor celor care au ajutat până în acest moment.

În timpul misiunii caritative desfășurate acum cinci ani în satul Kafr Dael, episcopii au fost răpiți de teroriști în apropierea orașului Alep.

Patriarhul Antiohiei a transmis în această perioadă numeroase solicitări instituțiilor abilitate pentru readucerea ierarhilor, mai ales că Episcopul Paul Yazigi de Alep este fratele său. Celălalt episcop răpit, Ioan Ibrahim, face parte din Patriarhia Siriacă a Antiohiei.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.