Moscova a solicitat Organizației Națiunilor Unite (ONU) să se implice activ în problemele umanitare din Siria, conform unui purtător de cuvânt al ministerului rus de Externe, citat de Tass, citată de Mediafax.

Este crucial ca ONU să se înțeleagă cu statele care doresc sincer să ajute sirienii și să se implice în munca umanitară”, a declarat Zakharova.

Diplomatul a subliniat că eliberarea zonelor din estul Siriei de teroriști crează condiții pentru creșterea asistenței umanitare.

”Este mare nevoie de renovarea școlilor, a spitalelor, a unităților de alimentare a apei și energiei și organizarea livrărilor de echipamente medicale, mâncare, necesități zilnice și materiale pentru construcție”, a afirmat oficialul rus.

”Solicităm agențiilor internaționale umanitare, instituțiilor și statelor membre ONU să ia măsuri urgente și să cooperze cu autoritățile siriene în probleme privind livrările și distribuirea ajutorului umanitar”, a adăugat acesta.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews