Moscova a solicitat Organizației Națiunilor Unite (ONU) să se implice activ în problemele umanitare din Siria, conform unui purtător de cuvânt al ministerului rus de Externe, citat de Tass, citată de Mediafax.

Este crucial ca ONU să se înțeleagă cu statele care doresc sincer să ajute sirienii și să se implice în munca umanitară”, a declarat Zakharova.

Diplomatul a subliniat că eliberarea zonelor din estul Siriei de teroriști crează condiții pentru creșterea asistenței umanitare.

”Este mare nevoie de renovarea școlilor, a spitalelor, a unităților de alimentare a apei și energiei și organizarea livrărilor de echipamente medicale, mâncare, necesități zilnice și materiale pentru construcție”, a afirmat oficialul rus.

”Solicităm agențiilor internaționale umanitare, instituțiilor și statelor membre ONU să ia măsuri urgente și să cooperze cu autoritățile siriene în probleme privind livrările și distribuirea ajutorului umanitar”, a adăugat acesta.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.