Rebelii care asediază de mai multe luni orașul al-Bab, controlat de Statul Islamic, au reușit, cu ajutorul armatei turce, să preia controlul total asupra autostrăzii care face legătura între acest oraș și Alep, a anunțat miercuri surse militare de la Ankara, potrivit Reuters.

Armata turcă a anunțat că avioanele sale de luptă au distrus 48 de ținte ale grupării Statul Islamic și au ucis 15 militanți. Patru militari turci au fost ușor răniți când vehiculul în care se aflau a fost afectat de o explozie produsă la marginea șoselei.

Siria se confruntă de mai mulți ani cu un sângeros război civil început de forțele rebele și regimul condus de președintele Bashar al-Assad și susținut de Moscova.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.