Scena unei noi ofensive a armatei regimului de la sfârșitul celui mai recent armistițiu, orașul Alep din nordul Siriei se află într-o situație dramatică", ca niciodată până acum, a declarat duminică, pentru postul de radio France Info, șeful misiunii Medici fără Frontiere (Médecins Sans Frontieres) în această țară.

Violențele s-au intensificat în împrejurimile Alepului. Forțele regimului președintelui Bashar al-Assad au preluat sub controlul lor poziția de la Handarat, ocupată de rebeli, la nord de oraș. Lațul se strânge în jurul cartierelor din estul Alepului, ultimele care mai sunt deținute de către rebeli. Din cei 1,7 milioane de locuitori înainte de război nu au mai rămas decât 250.000 de oameni care își duc viața în condiții îngrozitoare.

Din 19 septembrie, când s-a pus capăt unui armistițiu fragil negociat la începutul lunii, se vorbește de o sută de bombe pe zi, potrivit France Info.

Sâmbătă, 24 septembrie, medicii aflați la fața locului au numărat 23 de morți și 145 de răniți. Este o situație gravă, cea mai dramatică pe care am văzut-o vreodată la Alep", a declarat Carlos Francisco, șeful misiunii MSF în Siria. Bilanțul este chiar mai grav decât se anunță pentru că mulți dintre cei răniți se află încă sub dărâmături și nu pot fi salvați din cauza intensității bombardamentelor", a explicat el, trăgând un semnal de alarmă și asupra faptului că locuitorii Alepului ar putea rămâne fără apă potabilă după ce stațiile de pompare a apei au fost avariate în urma raidurilor aeriene intense, potrivit Agerpres.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews