Statele Unite vor ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană deoarece aceasta ar întări NATO. În plus, ar demonstra respectarea rezultatului referendumului din 2016, spune consilierul președintelui american pentru securitate națională, John Bolton. într-un interviu apărut în presa britanică înaintea vizitei pe care liderul de la Casa Albă o face în Regatul Unit, informează Reuters.

„Dorința SUA este ca Marea Britanie să urmeze cursul a ceea ce poporul a cerut și să părăsească UE. Este o lecție pentru toți în privința triumfului democrației” a declarat Bolton pentru publicația Daily Telegraph.

„Cred că ne va fi de folos mai ales să avem în NATO o altă țară puternică și independentă, care va ajuta Alianța să devină mai eficientă”, a adăugat oficialul american.

Bolton a mai declarat, când a fost întrebat de reporteri despre Brexit, că SUA au transformat într-un succes propria declarație de independență față de Marea Britanie. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews