Gruparea jihadistă Statul Islamic a confirmat decesul șefului propagandei, la aproape o lună după ce Pentagonul a anunțat moartea acestuia într-un bombardament aerian în provincia Raqqa din Siria, transmiteReuters.

 Un comunicat al grupării publicat luni pe internet îi aduce un omagiu lui Wa’il Adil Hasan Salman al-Fayad, cunoscut și ca Abu Muhammad Furqan. În comunicat nu sunt precizate însă circumstanțele în care acesta și-a pierdut viața.

 La jumătatea lunii trecute, Pentagonul a anunțat că forțele coaliției sub comandament american l-au ucis al-Fayad pe data de 7 septembrie. Potrivit oficialilor americani, Wa’il Adil Hasan Salman al-Fayad îndeplinea rolul de „ministru al informațiilor", supervizând producția înregistrărilor video în care erau prezentate execuții, acesta fiind, totodată, un important membru al consiliului de conducere al grupării jihadiste - Shura.

Pentagonul a precizat că atacul aerian a avut loc lângă orașul Raqqa, capitala de facto a Statului Islamic, al-Fayad căzând victimă bombardamentului în timp ce se afla pe motocicletă, în apropiere de casa sa.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.