Președintele Donald Trump a anunțat miercuri o înăsprire „substanțială” a sancțiunilor impuse Iranului. Tensiunile Washington-Teheran s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană și în contextul recentelor atacuri asupra unor rafinării din Arabia Saudita, pe care americanii le atribuie Iranului.
 
Acest sancțiuni - a căror natură urmează să fie detaliată - se adaugă unor măsuri punitive deja fără precedent impuse de Washington Teheranului, după ce Trump și-a retras țara, în mai 2018, din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, pe care-l consideră insuficient în a împiedica Republica islamică să se doteze cu bomba atomică și a destabiliza Orientul Mijlociu.

Donald Trump - care s-a arătat mai puțin categoric decât membrii Guvernului său, în ultimele zile, în privința responsabilității Iranului în atacurile de sâmbătă, dar care a confirmat că este vorba despre principalul suspect - a dat asigurări încă de duminică cu privire la faptul că este pregătit ”să riposteze” și că dispune de numeroase ”opțiuni”.

Administrația americană nu exclude represalii militare, după ce a denunțat un ”atac fără precedent” asupra aprovizionării mondiale cu petrol.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews