Suferințele copiilor în Siria s-au intensificat, a atras atenția Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), invocând înmulțirea semnificativă a crimelor și a cazurilor de rănire și de recrutare în luptă cărora le cad victime minorii, transmite DPA.

 Cel puțin 652 de copii au murit în conflict în 2016, cel mai mare număr din ultimii trei ani de când UNICEF realizează bilanțul unor astfel de crime.

Numărul copiilor implicați fără voia lor în lupte a trecut de 850, de două ori mai mulți decât în 2015.

„Profunzimea suferințelor este fără precedent", a spus Geert Cappelaere, directorul pentru Orientul Mijlociu al UNICEF.

După șase ani de război, un număr estimativ de 6 milioane de copii sirieni au nevoie de ajutor umanitar.

Un sfert de milion de copii sunt blocați în zone aflate sub asediu și, prin urmare, nu au acces la astfel de ajutor, iar mult mai mulți locuiesc în regiuni unde este greu de ajuns.

Copiii nu sunt victime doar ale bombardamentelor și focurilor de armă, dar și ale lipsei de acces la îngrijiri medicale și servicii de bază, conform UNICEF.

Milioane de copii au ajuns refugiați în interiorul Siriei, în timp ce alte 2,3 milioane au trecut granița spre alte țări din regiune.

În contextul în care situația umanitară generală din Siria s-a înrăutățit, tot mai multe familii au luat măsuri extreme cum ar fi să-și oblige copiii să se căsătorească sau să muncească.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews