Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut o întrevedere cu președintele sirian Bashar al-Assad, iar cei doi lideri au vorbit despre lupta împotriva terorismului și despre perspectivele conflictului din Siria, a anunțat Kremlinul, relatează Reuters și France 24.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc în stațiunea Soci, situată pe malul Mării Negre, cu două zile înaintea unui summit privind conflictul din Siriam la care vor participa și reprezentanți ai Iranului și Turciei.

„Vladimir Putin a purtat discuții cu președintele sirian Bashar al-Assad, care s-a deplasat în Rusia pentru o vizită de lucru”, se arată într-un comunicat emis de Kremlin.

Cei doi lideri au discutat despre perspectivele unui acord de pace în Siria, dar și despre lupta împotriva terorismului, iar Putin l-a felicitat pe Assad pentru eforturile depuse în combaterea mișcărilor teroriste din Orientul Mijlociu.

De cealaltă parte, președintele sirian le-a mulțumit lui Putin, Ministerului rus al Apărării și Statului Major din Rusia pentru sprijinul pe care îl acordă în Siria, din moment ce Rusia a intervenit de partea regimului președintelui Bashar al-Assad în conflictul civil din Siria.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășește 270.000 de morți.

În urma acestei întrevederi, Putin a precizat că intenționează să poarte discuții cu președintele SUA, Donald Trump, dar și cu liderii din Orientul Mijlociu pentru a discuta despre conflictul din Siria.