Forțele armate americane au atacat sâmbătă lideri ai jihadiștilor din Siria, a anunțat Pentagonul, în ceea ce un observator a definit ca bombardament cu rachetă soldat cu cel puțin 40 de morți, informează AFP

Departamentul Apărării Statelor Unite a afirmat că atacul a țintit lideri ai grupării Al-Qaeda în Siria, la nord de Idlib, fără a preciza ce tip de armament a fost folosit și fără a da alte detalii.
 
Rachetele au țintit lideri ai grupărilor jihadiste și ai facțiunilor aliate în apropierea orașului Idlib din nord-vestul Siriei, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Atacurile aeriene guvernamentale asupra regiunii Idlib, conduse de jihadiști, fuseseră oprite sâmbătă, după ce regimul a aprobat un armistițiu susținut de Rusia, după 4 luni de bombardamente mortale. 

Însă „un atac cu rachetă a vizat o întâlnire ținută de liderii facțiunilor Hurras al-Deen, Ansar al-Tawhid și altor grupuri aliate în interiorul unei tabere de antrenamente de lângă orașul Idlib, a afirmat Rami Abdel Rahman, conducătorul Observatorului, citat de AFP. Atacul a ucis cel puțin 40 de lideri jihadiști.

Comandamentul Central American a afirmat într-un comunicat că atacul a vizat lideri ai Al-Qaeda din Siria (AQ-S) „răspunzători pentru atacuri care au pus în pericol cetățeni americani, parteneri ai SUA și civili nevinovați. Totodată, distrugerea acestei baze le va slăbi și mai mult capacitatea de a efectua atacuri viitoare și de a destabiliza regiunea”.  


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews