Grupul trilateral de contact pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei a ajuns miercuri la un acord privind un nou armistițiu, începând de vineri, de la miezul nopții, a anunțat o purtătoare de cuvânt a reprezentantului Kievului, citată de Xinhua.

Fostul președinte ucrainean Leonid Kucima, care își reprezintă țara în grupul de contact, a făcut cunoscut printr-un mesaj pe Facebook al purtătoarei de cuvânt Darka Olifer că armistițiul ar urma să garanteze securitatea copiilor, în vederea începerii anului școlar pe 1 septembrie.

Potrivit sursei citate, declararea armistițiului ia în considerare sprijinul liderilor celor patru state din așa-numitul Format Normandia — Ucraina, Rusia, Germania și Franța. Aceștia au dat asigurări marți seara, în cursul unei convorbiri telefonice, că susțin cu fermitate instituirea unei încetări a focului pe frontul din estul Ucrainei.

În conflictul declanșat în aprilie 2014 între separatiștii pro-ruși din Ucraina și guvernul de la Kiev au fost convenite până acum peste 30 de armistiții.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.