„Vestele galbene” și separatiștii catalani au amenințat că vor bloca, începând de vineri, numeroase axe rutiere între Franța și Spania. Prin urmare, autostrada și principala legătură a mașinilor care vor să treacă granița dintre cele două state urmează să fie blocate, anunță AFP.

Mai mult decât atât, forțele separatiste radicale din Catalonia din cadrul Comitetelor de Apărare a Republicii (CDR) doresc, de asemenea, să blocheze mai multe artere rutiere din jurul și din interiorul orașului Barcelona.

În acest context, vineri, la Barcelona a avut loc o ședință de guvern - gest considerat de separatiști drept o provocare, iar mai multe organizații separatiste au lansat apeluri la manifestații. Autoritățile se tem că acțiunile vor atrage mișcările mai radicale și au mobilizat un important dispozitiv polițienesc.

„La 21 decembrie, vom fi neguvernabili. Să răsturnăm regimul'”, au susținut militanții radicali din CDR (Comitetul apărării Republicii) pe contul lor de Twitter, împreună cu o fotografie în flăcări a regelui Felipe al VI-lea.

„Acest consiliu de miniștri nu este o provocare'', a reacționat miercuri vicepremierul spaniol Carmen Calvo, care a evocat nevoia de ''responsabilitate și normalitate față de structura statului nostru''.
Acțiunile separatiștilor catalani ar putea continua sâmbătă și duminică, cu toate că atunci scena globală intră în pregătirea sărbătorilor de Crăciun.

De partea cealaltă, „Vestele Galbene” au anunțat că intenționează să blocheze arterele rutiere, începând de vineri și pe toată durata weekend-ului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews