Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut marți Uniunii Europene să-și intensifice presiunile asupra Federației Ruse pentru a pune capăt războiului din regiunile ucrainene estice, arătându-se îngrijorat de sutele de copii care și-au pierdut viața din cauza conflictului, relatează AFP, citată de Agerpres.

Președintele ucrainean proaspăt învestit, de profesie actor, în vârstă de 41 de ani, a transmis un mesaj simbolic prin efectuarea primei sale vizite oficiale externe la sediul instituțiilor Uniunii Europene și al NATO din Bruxelles.

Acesta a fost primit de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, având pe agendă și o întrevedere la sediul NATO cu secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

În această primă vizită externă, Volodimir Zelenski a atras atenția asupra conflictului cu separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei, care a făcut victime, din 2014, circa 13.000 de persoane, dintre care 147 de copii.

„Mă gândesc în continuu la sutele de copii uciși de gloanțe în estul Ucrainei”, a postat președintele ucrainean pe pagina lui de socializare.

Potrivit ONU, citat de Agerpres, 147 de copii (98 de băieți și 49 de fete) au murit în regiunea Donbas de la începutul războiului din estul Ucrainei (2014), alți 363 de copii fiind răniți. Aproximativ 200.000 de copii au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews