ACTUALIZARE 22.07, ora 15:00

Partidul „Servitorul poporului” al noului președinte ucrainean Volodimir Zelenski a câștigat detașat alegerile parlamentare anticipate de duminică, 21 iulie, și ar putea forma de unul singur Guvernul, informează Bucpress.eu

Potrivit rezultatelor preliminare, partidul președintelui va avea 121 de mandate pe listele de partid și alte 115-120 de mandate în baza votului uninominal, putând astfel să obțină cel puțin 226 de locuri în Rada Supremă (Parlamentul Ucrainei). 

Acest lucru va permite partidului „Servitorul poporului” să formeze noul Guvern pe cont propriu, fără coaliție cu celelalte 4 partide care au intrat în Rada Supremă după alegerile parlamentare anticipate. Posibilitatea ca un singur partid să formeze independent Guvernul ar fi o premieră în istoria recentă a Ucrainei.

 
Partidul „Slujitorul Poporului” al noului președinte Volodimir Zelenski este cotat cu o majoritate de 43,9% la alegerile parlamentare anticipate, desfășurate duminică în Ucraina, potrivit unui sondaj la ieșirea de la urne, citat de Agenția Reuters

Platforma Opoziției s-a situat pe locul al doilea, în timp ce partidul fostului președinte Petro Poroșenko s-a clasat pe locul trei, urmat de partidul fostului premier Iulia Timoșenko pe locul al patrulea și de partidul vedetei rock Sviatoslav Vacarciuc, pe locul al cincilea. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews