Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a anunțat că înalți ierarhi ortodocși se vor aduna la Kiev pentru a-l alege pe noul Patriarh al noii Biserici Autocefale a Ucrainei, informează Bucpress.

Poroșenko a mai spus că atunci se va citi și tomos-ul de înființare al noii Biserici, chiar de către Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului.

Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice a luat decizia de a recunoaște o nou-creată Biserică Ortodoxă a Ucrainei în luna octombrie, hotărâre care a stârnit nemulțumirea Bisericii Ortodoxe a Rusiei, care a anunțat ruperea comuniunii cu Constantinopolul.

Biserica Ortodoxă Română s-a poziționat pentru dialog între cele două părți pentru rezolvarea conflictului. Majoritatea românilor din Ucraina se află în parohii aflate în jurisdicția Bisericii Ortodoxe a Ucrainei afiliată Patriarhiei Moscovei.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.