Rusia intenționează să simplifice procedura de acordare a cetățeniei ruse pentru toți ucrainenii, nu doar pentru locuitorii din Lugansk și Donețk (teritoriile separatiste din estul Ucrainei), a indicat sâmbătă președintele Vladimir Putin, într-o conferință de presă la Beijing, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Ne gândim să acordăm cetățenia într-o manieră simplificată tuturor cetățenilor Ucrainei, nu doar rezidenților republicilor Lugansk și Donețk", a afirmat președintele Federației Ruse,  Vladimir Putin, referindu-se la cele două republici separatiste din estul Ucrainei, nerecunoscute de comunitatea internațională.

Moscova a simplificat miercuri acordarea cetățeniei ruse locuitorilor din regiunile separatiste din estul Ucrainei, o decizie denunțată de Kiev și de mai multe state occidentale, care văd în ea o atingere adusă suveranității Ucrainei, prin atragerea locuitorilor acestei țări să renunțe sau să dubleze cetățenia ucraineană cu cea rusă, crescând astfel numărul cetățenilor ruși rezidenți pe teritoriul Ucrainei.

Președintele Federației Ruse a încurajat această decizie la Vladivostok, joi, în conferința de presă de la finalul summit-ului cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

"Este ciudat că această decizie provoacă reacții negative. Polonia emite astfel de pașapoarte pentru polonezi, România pentru români, Ungaria pentru unguri. Cu ce sunt mai răi rușii decât polonezii, românii sau ungurii?", a întrebat retoric Vladimir Putin.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews