Patru soldați ucraineni au murit în urma atacurilor lansate de forțele ruse de ocupație din regiunea separatistă Donbas, a anunțat marți Ministerul ucrainean al Apărării, citat de România Actualități.

Guvernul de la Kiev informează că rebelii pro-ruși au tras timp de o oră, începând cu ora 00:45 în noaptea de luni spre marți, spre localitatea Bohdanivka din regiunea Donețk, unde se află o unitate militară a armatei naționale ucrainene.

„Marți dimineață, la ora 10:20, invadatorii ruși au început să ne atace în apropiere de localitatea Pavlopol. În urma acestor atacuri, patru soldați ucraineni au fost uciși”, se mai arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din Ucraina.

Incidentele armate din regiunea separatistă Donbas survin după intrarea în vigoare, la 21 iulie, a unui nou armistițiu pe termen nelimitat, care interzice orice atac, în virtutea acordurilor de pace de la Minsk. Alte 75 de încălcări ale regimului de încetare a focului de către rebelii pro-ruși au fost semnalate de OSCE în Donbas în ultimele trei săptămâni.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews