Un membru al misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în estul Ucrainei a decedat, iar un altul a fost rănit, după ce vehiculul în care se aflau a explodat în urma trecerii peste o mină,a anunțat organizația de securitate și autoritățile separatiste din regiunea Donbass.

„Astăzi, 23 aprilie 2017, în timp ce două echipaje ale misiunii OSCE se veneau de la Slavyanoserbsk spre Sokolniki, în apropiere de localitatea Prishib, unul dintre vehiculele lor a explodat, o persoană a decedat, iar alta a fost rănită", a anunțat LuganskInformCenter, serviciul de presă al milițiilor separatiste proruse din estul Ucrainei, potrivit agenției de știri Tass.

Incidentul a fost confirmat ulterior de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa printr-un mesaj postat pe Twitter.

„Putem confirma că o patrulă OSCE a fost implicat într-un incident de securitate grav în regiunea Luhansk. Vom oferi mai multe detalii pe canalele noastre media pe măsură ce informațiile despre acest incident devin disponibile", se afirmă în mesaj.

„Vești tragice din Ucraina: o patrulă a misiunii OSCE a explodat după trecerea peste o mină. Un membru al patrulei OSCE a decedat, un altul a fost rănit", a transmis și Sebastian Kurz, ministrul de Externe al Austriei și președintele în funcție al organizației de securitate.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, între forțele guvernamentale și rebelii proruși, izbucnit în martie 2015, s-a soldat până acum cu mai multe mii de morți și distrugeri masive în această zonă.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.