ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Aici ești doar tu și Dumnezeu”. Pornind de aici, un canal de televiziune afiliat Bisericii Ortodoxe Ruse a decis să lanseze un reality show cu tematică spirituală. Denumit „Insula” („Ostrov”), acest reality show altfel va aduce împreună zece oameni, care vor locui timp de o lună la Mănăstirea Nilov,  pe un lac la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, scrie Evenimentul Zilei.

„Regăsește-te și învață despre viața din mănăstire”, spune reclama video prin care se caută „voluntari” pentru spectacol.  Potențialii articipanți sunt invitați să stea 30 de zile în mănăstire și să „practice ascultarea”, așa cum se face în așezămintele monahale din Rusia.

Boris Korcevnikov, directorul general al canalului TV care va difuza emisiunea, a declarat că vrea astfel să readucă sensul religios în „realitate”,  despre care spune că s-a pierdut, dar și să elimine conotațiile negative ale termenului de „reality show”.

„Sunt sigur că acest proiect va redefini sensul vieții pentru mulți oameni”, a adăugat Korcevnikov. Participanții la acest reality show vor fi filmați în timp ce trăiesc viața unui „rezident monahal” și „vor găsi, probabil, răspunsuri la întrebări care i-au tulburat de mult”.

Situată pe insula Stolobni din regiunea Tver, Mănăstirea Nilov, ridicată în secolul al XIX-lea, a fost una dintre cele mai mari și mai bogate mănăstiri din Rusia imperială și funcționează și astăzi.
 
Sarcinile vor include curățenia, activitățile curente, pregătirea conservelor, lucrul în bucătării, podgorii și ferme, și, desigur, citirea multor cărți bisericești, scrie Moscow Times. La toate acestea se va adauga și gerul, filmările urmând să înceapă la jumătatea lunii noiembrie, când lacul Seliger îngheață.