Hackerii de la Anynomous au transmis un nou mesaj către „cetățenii lumii” în contextul tensiunilor dintre Statele Unite ale Americii și Rusia asupra situației din Siria.

Hackerii celebrei rețele Anonymous au dezvăluit că pentru Pentagon „Al Treilea Război Mondial este iminent”.

Mesajul apare la doar o săptămână după ce fostul lider rus Mihail Gorbaciov a declarat că „lumea a ajuns într-un punct extrem de periculos”.

„Când ai un guvern care operează fără niciun fel de limită, care militarizează politica și care își vede propriul popor ca pe un inamic și ai toate astea în fața ta, nu trebuie să vă îndoiți că ambele tabere au aceleași interese" este o parte din mesajul transmis de hackeri, care condamnă atât Rusia, cât și SUA pentru actele lor.

Ascensiunea ISIS și Războiul civil au provocat o situație umanitară dezastruasă, cu sute de mii de victime. Marea Britanie a cerut sancțiuni aspre pentru acțiunile Moscovei din Siria, în timp ce SUA susține că va învinge Stat Islamic, informează ProTV.

Barack Obama a evidențiat eforturile unite de eliminare a terorismului și, în special, colaborarea trupelor irakiene cu soldații americani și kurzi, care luptă pentru eliberarea orașului Mosul.