Atacurile împotriva lăcașurilor de cult creștine continuă în Franța. O biserică din comuna Manduel a fost vandalizată de două ori în doar zece zile, iar o alta din Toulouse a fost vandalizată cu cuvintele „Allah u Ackbar” scrise pe ușa de la intrare.
Atacurile din Manduel au avut loc la biserica Saint-Genest, incidentul fiind înregistrat la începutul săptămânii trecute, potrivit ziarului francez Midi Libre. Conform sursei citate, lumânările pascale și cele dedicate Fecioarei Maria au fost incendiate, iar alimentarea cu energie a bisericii a fost de asemenea afectată. Polițiștii chemați la locul incidentului au declarat că au găsit în biserică resturi de mâncare și băutură, probabil consumate de cei care au vandalizat lăcașul de cult, și au anunțat că a fost declanșată o investigație.

Un alt atac a avut loc în orașul Toulouse,  la biserica Notre-Dame du Taur, o biserică renumită pentru faptul că a fost construită pe un loc legat de sfântul care este patron al orașului, Saint Saturnin. Potrivit grupului „Protège ton église (Protejați-vă Biserica)”, care a postat știri despre atac pe pagina sa de Facebook, s-a observat că una dintre ușile bisericii a fost vandalizată cu cuvintele „Allah u Ackbar”.

„Această profanare amintește de plasarea islamismului în actele creștinofobe și de pericolul pe care îl reprezintă acest fenomen pentru bisericile și creștinii noștri din întreaga lume. Franța își amintește și acum de părintele Hamel, ucis cu acest strigăt”, a scris grupul.

Părintele Jacques Hamel a fost ucis de teroriștii islamici radicali, în  timp ce oficia o slujbă, in iulie 2016, în Normandia. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews