Un tânăr indian a decis să-și dea în judecată părinții pentru că l-au născut fără consimțământul lui.  „Anti-natalistul” Raphael Samuel se află în fruntea unei mișcări sociale noi care începe să câșige teren.
„Îmi iubescc părinții”, insistă Samuel, „dar m-au avut pentru bucuria și plăcerea lor”.

Tânărul care trăiește în Mumbai spune că viața lui a fost „uimitoare", nu a fost forțat să facă anumite lucruri, și cu siguranță, nici el nu vrea să oblige pe cineva.
 
„Anti-natalismul” - o alegere conștientă, influențată moral de respingerea reproducerii - pare să se prindă tot mai mult în India, existând deja grupuri pe Facebook și întâlniri în viața reală între cei care se alătură acestei mișcări care se pronuță împotriva nașterilor. Și care are legătură cu așa numita Mișcarea de Exterminare Umană Voluntară, un curent vechi de zeci de ani,  care, pe scurt, pretinde că lumea ar fi un loc mai bun dacă oamenii nu ar procrea și ar muri. Fenomenul a atras numeroase cupluri indiene fără copii, care susțin că au fost pedepsite prin hotărâre judecătorească, și chiar persecutați în comunitățile și familiile lor, pentru alegerea de a nu avea descendenți.
 
Sunt voci care dau vina pe politica guvernului indian pentru creșterea „anti-natalismului”, India fiind a doua țară cu cea mai mare populație din lume. Iar autoritățile au încurajat cuplurile tinere să se oprească la doi copii și chiar au primit stimulente dacă aleg să nu se reproducă.

„Anti-nataliștii” - care au ca lozincă „Stop Making Babies”,  intenționează să organizeze prima conferință națională, duminică. Ei spun că doresc să creeze o organizație la nivel național care să răspândească conștiința despre viața fără copii.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews